UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Mededeling van het BIPT ivm APRS

Nadat de UBA meer dan 4 maand geleden herhaalde malen met verschillende diensten van het BIPT de problematiek heeft doorgenomen (zie vroegere berichtgeving op Flash), heeft het BIPT uiteindelijk op 21/01/2009 een mededeling gepubliceerd betreffende het gebruik van APRS door radioamateurs (zie bijlage onderaan).

Het is duidelijk dat APRS is toegelaten, voor zover alle regels in verband met onze vergunningen worden gevolgd. Dus geen "onbemande" activiteiten. Alleen ON0-stations mogen (voorlopig) onbemand uitzenden, en dergelijke vergunningen worden alleen toegekend via verenigingen van radioamateurs.

Eveneens 4 maand geleden heeft de UBA een aantal aanpassingen aan de huidige regelgeving voorgesteld aan het BIPT, die o.a. een aantal zaken i.v.m. het gebruik van APRS soepeler zouden maken. De voorstellen werden informeel besproken, maar moeten nog intern in de verschillende betrokken diensten worden besproken. We wachten op verdere reacties van onze voogdijoverheid, en zullen u op de hoogte houden zodra we meer weten.BijlageGrootte
BIPT-APRS-NL.pdf36.63 KB