UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Evaluatie na eerste week actieve dienst

We zijn intussen reeds één week QRV met de nieuwe UBA-website en de eerste Feedback-rapporten zijn reeds binnengelopen. Het doet ons natuurlijk veel plezier om te mogen vaststellen dat de eerste evaluaties vrij positief zijn. In vele gevallen krijgen we zelfs een 10/10 voor de vormgeving. Ook de herschikking van sommige menu onderdelen krijgt veel bijval. Indien de inhoud nu regelmatig wordt bijgewerkt, dan is alles prima.

Login en wachtwoord

We krijgen regelmatig vragen naar het te gebruiken login en wachtwoord. Eerst en vooral krijg je slechts toegang indien je lid bent van de UBA en indien je in regel bent met je UBA-lidmaatschap. Wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt, is het te gebruiken wachtwoord net zoals vroeger, nl. je persoonlijk UBA-nummer. Dit nummer kan je steeds members [at] uba [dot] be (opvragen bij de ledenadministratie). Na een succesvolle login procedure te hebben doorlopen, word je uitgenodigd om je wachtwoord aan te passen (zie "Mijn account"). Kies voor een veilig wachtwoord.

De weg naar de hambeurs

We hebben weinig uitleg gegeven hoe je een nieuw item aan de hambeurs moet toevoegen. De meesten hebben echter ontdekt dat alles gebeurt onder "Mijn account". Zo te zien hebben vele gebruikers al ontdekt dat je nu ook een foto kan toevoegen aan je aankondiging. Ook het activeren van aliassen @uba.be gebeurt hier. Als je vragen hebt, aarzel niet om met onze webmaster contact op te nemen. Via het "Feedback" formulier kan je ons ook vertellen wat je goed vindt en/of wat je mist.

Wat is er nog allemaal te doen?

Eerst en vooral zijn er nog een aantal onderwerpen die nog in orde moeten worden gebracht. Vooral in de VHF-UHF-rubriek ontbreken er enkele items. Jacques ON4AVJ werkt hard om dit alles zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.
We zijn ook een nieuwe rubriek aan het voorbereiden, nl. het leven in de secties. Met deze rubriek willen we de mogelijkheid bieden om sommige activiteiten in de secties te rapporteren. Ook publieke manifestaties moeten hier hun plaats vinden. Uiteraard worden deze rapporten aangevuld met een ruime fotoreportage. Ook deze rubriek zal haar plaats vinden onder het menu "Actueel".
In de komende weken willen we ook zoveel mogelijk de zgn. rode links wegwerken. Waarom noemen we dit "rode links"? Heel eenvoudig, omdat ze goed opvallen en omdat ze niet werken. Van bij het begin van de migratie van de gegevens werden deze links toegepast. Intussen blijft er hier en daar nog één over. Naarmate ze hersteld worden, zullen ze verdwijnen.
Verder willen we nog de performantie van de volledige website verbeteren. Hiervoor moet een extra module worden geïnstalleerd. We willen ook de zoekmachine verbeteren. De Drupal-zoekmachine is niet echt performant. Er zouden betere systemen voorhanden moeten zijn. Hier is dus ook nog wat werk aan de winkel.
Dankzij Ivo ON4IVU worden alle pagina's nog eens goed nagekeken en zorgt hij ervoor dat de lay-out regels tot in de puntjes worden gerespecteerd.

Basis

De basis van de nieuwe UBA-website is gelegd. We kunnen alle kanten uit. Er kunnen ook tal van nieuwigheden geïnstalleerd worden. Onze medewerkers moeten zich nu ook in de nieuwe omgeving inwerken. Zo te zien lijkt dit aardig te lukken. We zijn daar uiteraard heel blij mee. Laat ons nu hopen dat de toevoer van nieuwe artikels sneller en vlotter zal gebeuren. Momenteel zijn er iets meer dan 1200 pagina's (nodes) actief op deze website. Elke pagina bevat de nodige informatie. We wensen jullie verder nog veel lees- en surfplezier toe...
 
UBA website: from old to new...