UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Belgians get together in Friedrichshafen at HAM RADIO 2022

Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni eerstkomend zullen, na twee jaar pauze, heel wat radioamateurs de weg vinden naar de 45ste editie van Hamradio te Friedrichshafen, aan het enig mooie Bodenmeer bij het drielandenpunt Duitsland / Oostenrijk / Zwitserland. Met talloze exposanten uit vele landen, en duizenden gelegenheidsexposanten op de vlooienmarkt, is Friedrichshafen uiteraard het Mekka van het Radioamateurisme in Europa, dat nog in weinig dient onder te doen voor zijn Amerikaanse broer in Dayton.

 

Gewoontegetrouw worden er circa 6.000 buitenlandse bezoekers verwacht, wat wil zeggen dat je moeilijk nu nog overnachting vindt in de onmiddellijke nabijheid. Er zijn echter ook prachtige kampeerterreinen onmiddellijk naast de Messe zelf. Naast al de standen met apparatuur, onderdelen en ander "radioamateur snoepgoed" is er zoals steeds een ganse hall die is voorbehouden aan de verenigingen. Onze Duitse zustervereniging pakt er, zoals elk jaar, uit met een groot aantal standen die de diverse activiteiten van deze grote vereniging in kaart brengen. Maar in totaal zijn er zowat 40 landen vertegenwoordigd met een nationale stand, waaronder, traditiegetrouw ook de UBA. Over de vele jaren heen is de UBA-stand de plaats geworden waar de vele Belgische bezoekers even komen uitblazen. Vergeet ook niet om je spaarpot mee te brengen… Wist je trouwens dat we sedert vorige editie samen met VERON en RL een soort Benelux-stand vormen?

 

Voor wie na de beurs nog niet weet wat doen en nieuwsgierig is wat andere Belgen zoal kunnen kopen hebben is er op zaterdag 25 juni om 17u00 "Benelux radioamateur Reünie" aan de UBA/VERON/RL stand. Samen een drankje en een leuke babbel achteraf is de bedoeling.

 

Hierbij de link: http://www.hamradio-friedrichshafen.com.