UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Zijn onze ON3 vrienden ook volwaardige radioamateurs?

Zijn onze ON3 vrienden ook volwaardige radioamateurs? (Vertaling ON4DS)

Wat sommigen van een zekere Elite er ook van mogen denken is het antwoord duidelijk JA, want ze ontvingen allen zowel de theoretische als technische vorming, dewelke door de wet voorzien wordt, en ze bezitten een vergunning en roepnaam, zoals elke andere radioamateur.
Het is inderdaad zo dat zij beginnelingen zijn in de hobby en vragen niets liever dan deze op een zo volledig mogelijke manier te ontdekken. Onze rol als HAREC gelicencieerden is van hen op ons niveau te brengen en hen de smaak te bezorgen van de top van onze gemeenschappelijke hobby. Waren ook wij ooit geen beginnelingen?

De SSB velddag van vorig weekend gaf mij onomstotelijk het bewijs wat een vastbesloten en georganiseerde groep ON3‘s kan verwezenlijken. Hierbij heb ik het over ON3XMU/P, een ploeg die erin vloog en dewelke ik samen met Bruno ON7ZB mocht vergezellen op het terrein. In minder dan 2 uur werden shack, 3 dipolen en een vertical geplaatst en klaar voor de inzet (Bears?). Al het materieel was op voorhand klaargemaakt en dit op een gecoordineerde manier. Masten met op maat gemaakte spankoorden, coax kabels, electrogeen groep enz...

In minder dan een kwartier waren PC, voeding ,transceivers operationeel. Even later was de opleiding voor het verhandelen van traffiek en bijhouden van de log geassimileerd.
Een meer dan behoorlijk resultaat van 270 qso’s in de QRP!!! mode.

De ploeg bestond uit :
Xavier ON3XMU, Claude ON3GMC, Gilles ON3VEG, Michel ON3GI en Gino ON3ZG. Gelukwensen aan jullie allemaal voor uw doeltreffendheid en Team Spirit.
Ik heb enkele velddagen mogen meemaken in mijn loopbaan als radioamateur waarbij deze me in het bijzonder zal bijblijven en ook gerustgesteld heeft over het voortbestaan van onze hobby.
Veel succes verder,

Jacques ON5OO.


ON3XMU/P VELDDAG SSB 2021 Een succes !