UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

World Radiosport Team Championship (WRTC) 2018

Het World Radiosport Team Championship (WRTC) 2018 zal in het weekend van 14 en 15 juli plaatsvinden met teams van radioamateurs, elk samengesteld uit twee operatoren die hun land vertegenwoordigen in een strijd om vaardigheden en operationele strategie in velddagomstandigheden. Dit jaar zijn twee Belgische operators en leden van de UBA aanwezig: Léo OR2F en Pascal ON5RA. Deze competitie vindt slechts eenmaal om de vier jaar plaats. De vorige editie werd gehouden in de Verenigde Staten. Dit jaar vindt de competitie plaats in Duitsland. De omstandigheden zijn vergelijkbaar met die voor Olympische atleten, zowel mentaal als fysiek gedurende een periode van 24u. 
Elk team zal een soortgelijke uitrusting ter beschikking hebbebn en hun QTH is in een soortgelijk geografisch gebied. Teams uit de hele wereld hebben hiervoor kwalificaties moeten winnen in verschillende gebeurtenissen tijdens de afgelopen drie jaar. 
Zoals hierboven beschreven is het een wedstrijd in de modus Fieldday: de wedstrijd wil een experiment vormen in de vorm van een laboratorium met geavanceerde technologieën en innovatieve ervaringen, zoals men kent in de wereld van de motorsport, of in grote zeilwedstrijden rond de wereld.
De teams die deelnemen aan de WRTC streven er eveneens naar zoveel mogelijk stations te contacteren over de hele wereld in SSB en CW binnen het IARU HF Wereldkampioenschap.