UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Welkom op de nieuwe website van de UBA

welkomHier zijn we dan!

Een UBA-website in een volledig nieuw kleedje.
De menustructuur is zo goed als dezelfde gebleven. De structuur voldeed immers al lang aan ieders verwachtingen. Er zijn uiteraard hier en daar wel wat kleine wijzigingen doorgevoerd, maar zeker niet van fundamentele aard.

Wat is er dan wel veranderd?
De achterliggende structuur van onze website is veel krachtiger en zorgt ervoor dat het toevoegen van informatie op een veel efficiëntere manier kan gebeuren. Dit hebben we allemaal te danken aan Drupal. De achterliggende structuur wordt de zgn. backoffice genoemd. Dit laat ons toe heel wat zaken te regelen zoals user accounts, rapportering, performantie, enz...

We laten je graag eens rondkijken en genieten van het rijke aanbod aan gestructureerde informatie.

Wie lid is van de UBA, geniet van extra mogelijkheden:
  • elk UBA-lid beschikt over zijn eigen account (gebruik het login blok aan de linker kant),
  • je kan je eigen wachtwoord instellen (zie Mijn account)(1),
  • via je eigen account kan je een aankondiging plaatsen op de hambeurs (opgelet! vanaf nu kan je ook een foto toevoegen),
  • je kan je eigen alias in dienst stellen en daarnaast ook de alias voor je 2de call.

Een aantal van deze mogelijkheden bestond reeds vroeger. We hebben er nu voor gezorgd dat dit allemaal beter toegankelijk is.
Wil je nog meer te weten komen over onze UBA-website en de beschikbare middelen, aarzel niet om een kijkje te nemen in onze rubriek "De UBA-website".
We wensen je veel plezier bij het bezoeken van onze nieuwe website. We staan steeds open voor eventuele suggesties. Aarzel niet om het "Feedback formulier" in te vullen.
Tot slot wil ik iedereen danken die aan dit project heeft meegewerkt. Vooral het handvol medewerkers die de migratie van de gegevens hebben bewerkstelligd. Op zichzelf heeft dit acht weken in beslag genomen, waarbij één van hen meer dan 14 uur per dag bezig was. Dankzij dit prachtig werk, beschikken we ook hier over een schat aan informatie. Proficiat jongens!

73
Claude - ON7TK
Voorzitter van de UBA

(1) De eerste maal dat je inlogt gebruik je je roepteken als login en je UBA-lidnummer als wachtwoord. Nadat je ingelogd bent wijzig je best eerst je wachtwoord. Gebruik liefst een veilig wachtwoord.