UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

UBA 70 Hits The Airwaves: update

UBA 70 awardHeel wat HF-banden laten inderdaad slechts met mondjesmaat "inter Belgische" propagatie toe. Om de kans op het werken van vele OT70 stations te vergroten alvast deze twee initiatieven:
  • Op voorzet van de sectie NBT wordt er op zondag 13 mei tussen 9 en 12 uur lokale Belgische zomertijd een VHF/UHF activiteitsmoment ingepland. Hopelijk zullen heel wat OT70 stations het NBT voorbeeld volgen en die voormiddag actief zijn op 2m en/of 70cm zowel in FM als in SSB. Natuurlijk laten we repeaters voor dit event links liggen want deze verbindingen komen niet in aanmerking voor de awards. Jouw OT70 station doet toch ook mee?
  • Op zondag 20 mei, van 8 tot 12 uur lokale Belgische zomertijd leggen we dan de klemtoon op de 80m band. Die amateurband is het geschikts om op kortegolf medeamateurs van eigen bodem te werken. In dit verband zouden we alle OT70 operatoren  willen verzoeken om minstens de helft van de tijd het SSB segment 3.600 tot 3.700 te willen gebruiken zodat ook houders van de basisvergunning aan hun trekken komen. Met dank.