UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Test-Aankoop en de waarheid over elektromagnetische radiogolven

Mobile Phone Tower[Update 26/04/2020 zie verder] In het april/mei nummer 156 van Test Gezondheid, reageert de verbruikersorganisatie op de valse berichtgeving over 5G en de radiogolven.
In asociale berichten circuleert het fakenews dat 5G verband houdt met het coronavirus COVID-19.
Op bevattelijke wijze over 4 pagina’s publiceert Test-Aankoop wat elektromagnetische radiogolven zijn.
In zijn andere uitgave Test-Aankoop nummer 651 van april, waarschuwt de verbruikersorganisatie tegelijk voor onveilige draadloze autosleutels.
Test-Aankoop verstrekt eerlijke informatie, nu allerlei valse berichten opduiken dat COVID-19 te wijten is aan 5G.
Radioamateurs waren in het verleden ook de dupe van onterechte beschuldigingen over elektromagnetische golven en ziektes.
Zo is bekend dat na plaatsing van een aluminium staafantenne, plots mensen massaal ziek werden van de elektromagnetische straling.
Zeer eigenaardig er was geen zendpost aanwezig, evenmin een aansluiting met coaxiale kabel.

Vernieling  van GSM masten in Groot-Brittannië

Op 6 april stuurde de GSM Association een alarmerend persbericht over brandstichting en vernieling van GSM-masten in Groot-Brittannië.
Ook werkmateriaal van telecommunicatietechnici werd beschadigd. Deze feiten situeren zich op verschillende plaatsen, na het massaal verspreiden van valse berichten.
De vier Britse gsm-operatoren EE, Vodafone, O2 en 3UK ; reageerden fel op deze onterechte beschuldigingen.
Dergelijke valse berichten zijn intussen door de Britse fatcheckwebsite Full Fact met klem ontkend.

[Update 26/04/2020] Zondagavond 26 april maakte dagblad De Morgen bekend wat de mogelijke oorzaak is van het wereldwijd vernielen van GSM-masten. De oerbron van de wereldwijd viraal gaande theorie, zou een huisarts uit het Belgische Wilrijk zijn.
Momenteel doen in verband met COVID-19 nog allerlei complottheorieën de ronde. In deze voor iedereen moeilijke en voor sommigen trieste periode, zijn dergelijke theorieën bijzonder gevaarlijk en totaal onverantwoord.
Na invoering van de zoekterm “De Morgen huisarts Wilrijk” komt men op de site van het dagblad terecht die dit nieuwsbericht bracht.

Foto: GSM Association en ON3FDS.

5G Services