UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Saffraanberg goes ARISS

Titel: Saffraanberg goes ARISS

ESA-astronaut Frank De Winne is aangekomen in het International Space Station voor zijn zes maanden durende OasISS-mission. Samen met de Russische kosmonaut Roman Romanenko en de Canadese astronaut Robert Thrisk werd De Winne in de Soyuz TMA-15 met succes gelanceerd vanop Baikonur Cosmodrome te Kazachstan. Na een ruimtereis van twee dagen koppelden zij hun capsule feilloos aan het ISS. Hierdoor bestaat de bemanning van het ISS voor het eerst uit zes personen. De eerste drie maanden zal F. De Winne als Flight Engineer actief zijn, nadien wordt hij de eerste Europese boordcommandant van het ISS.
Logo ARISSOok nu weer zullen de radioamateurs een radiocontact met hem tot stand brengen. Een twintigtal leerlingen van Campus Saffraanberg zullen hem live vragen kunnen stellen. Deze vragen zullen in de week voorafgaande aan het contact op onze website gepubliceerd worden. De antwoorden van Frank De Winne zijn voor de radioamateurs te beluisteren via de downlink frequentie: 145.800 MHz. Het voorziene tijdstip van de verbinding is tussen 19:40 en 19:55. Let op: het hele gebeuren gaat slechts door onder voorwaarde dat de Shuttle mission STS127 zoals voorzien op 11 juli gelanceerd wordt.
Het radiocontact zal dan eveneens live te bekijken zijn via een video-streaming op de site www.hamtv.be van Wireless Antwerpen.
Voor lastminute informatie kan je steeds terecht op onze websites:
www.on4rst.org
www.bafara.be

Wil je meer weten over dit alles, kom dan gerust even langs...
Openingsuren hobbylokaal:
Blok 13 lokaal A –1.42
Iedere woensdag vanaf 20u00 tot 23u00
Iedereen is van harte welkom!

Bron:
BAFARA Flash