UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Proximus gaat voor meer cybersecurity en Artificiële Intelligentie

Voorstelling ADA door Proximus
 
De oorlog die Rusland voert tegen Oekraïne onderstreept nog eens het grote belang van de noodzaak aan meer cybersecurity en Artificiële Intelligentie. Proximus lanceerde in aanwezigheid van bevoegd minister Petra De Sutter, Stefaan De Clerck voorzitter van Proximus en Guillaume Boutin CEO van Proximus de nieuwe dienst ADA.
ADA zal volop van start gaan vanaf april 2022 en telt bij de start 50 computerexperts, in 2025 moeten dit er 150 worden. De dienst die onder leiding staat van Managing Director Stephanie Cox zal zich vooral toeleggen op cybersecurity en Artificiële Intelligentie.

Ook digitale oorlog


Op onze vraag of de aanzienlijk grotere cyberaanvallen te maken hebben met de oorlog die Rusland voert tegen Oekraïne, kon geen sluitend antwoord worden gegeven. Volgens minister Petra De Sutter zijn de verhoogde cyberaanvallen wel degelijk een probleem. Maar door de aard van de aanvallen kan men volgens minister Petra De Sutter niet juist bepalen wie ze uitvoert en vanwaar ze komen.
Dat dit centrum nu tot ontwikkeling komt in België is een goede zaak. Het is van het grootste belang om fraude en kwaadwillige activiteiten te detecteren en te voorkomen.

ON3FDS