UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

ON4WF nu ARISS International Chairman

ON4WFWe vernamen zopas dat Frank Bauer, KA3HDO, om persoonlijke en professionele reden niet langer meer de taak als International Chairman van ARISS op zich kan nemen, een taak die hij vervulde sinds 1991. Frank is Chief Engineer van de "Exploration Systems Mission Directorate" bij de NASA. Als gevolg van deze beslissing is het Gaston Bertels, ON4WF, erevoorzitter van de UBA, die hem opvolgt als International Chairman van ARISS. Gaston was reeds gedurende vele jaren de vice chairman (de nummer 2 in de hiërarchie), en heeft de enorme verdienste gehad een ruime samenwerking tussen de radioamateurs en ESA (European Space Agency) uit te bouwen. Dit resulteerde in de installatie van de L- en S-band antennes op de Columbus-module van het ISS.

Gaston, die eveneens chairman is van de IARU Region 1 "Amateur Radio Space Exploratory Working group" (ARSPEX), gaf als commentaar voor deze onverwachte evolutie: " We can understand the reasons of Frank Bauer's resignation," Bertels said, "but we also feel how difficult this decision has been. Frank has inspired a worldwide group of passionate radio amateurs, working together to a common goal. Now it is up to us to continue in the same direction and with the same spirit. That's the best farewell present we can offer Frank."

In elk geval een hartelijk proficiat aan Gaston, en we zijn ervan overtuigd dat zijn gekend enthousiasme hem een waardige opvolger zal maken van Frank Bauer.

Klik hier voor meer details. (PDF 65.27 KB).