UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

ON4HIL en ON7YT zijn geland op Rockall I.

Reeds vorige woensdag was het schip Cdt Fourcault ter hoogte van Rockall I. op zowat 10 mijl. De zee was toen te ruw om veilig te landen. Een deel van de expeditieleden was intussen ernstig zeeziek geworden. Er werd besloten om terug te keren naar St. Kilda I. om even aan wal te gaan.
Vrijdag 30 september werd opnieuw koers gezet richting Rockall I. Er werd besloten om een tweede poging te ondernemen om op de rots te geraken. Intussen is het zover. Om 15:45u. werden de eerste QSO's gemaakt vanop Rockall Island (EU189). Deze morgen was Patrick ON4HIL de eerste om de rots te trotseren. Rudi ON7YT volgde hem wat later. Toen werd begonnen met het materiaal over te brengen en het station op te zetten.
MM0RAI/P op EU189 is nu actief op 40m (TX: 7.110 > RX: 7.115-7.120) en 20m. Patrick en Rudy zullen op de rots overnachten...


ON4HIL & ON7YT on Rockall I.

Extra mededeling (02-10-2011 9:00): Om 6:50 UTC meldt Patrick ON4HIL dat de activiteit op Rockall wordt stopgezet en dat het team het eiland moet verlaten omwille van het opkomende slechte weer... Intussen waren ze de ganse nacht actief op 40m en heeft menig OM een nieuwe IOTA in de log kunnen opnemen. Een dikke proficiat voor het Rockall team!

Voor meer informatie kan je terecht op www.rockall.be.