UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

ON4BAF ARISS-verbinding wordt uitgesteld (updated 16-07-2009)

Update op 16-07-2009


De definitieve datum en tijdstip voor de radioverbinding tussen ON4BAF (Campus Saffraanberg) en NA1SS (Frank De Winne aan boord van het ISS) is gekend:
 
Vrijdag 17 juli om 19:09u. (lokale tijd)

Het wordt een rechtstreekse verbinding tussen het ISS-station OR4ISS en ON4BAF te Saffraanberg (Sint-Truiden). De gesprekken zullen in het Nederlands en het Frans gevoerd worden. Het downlink signaal zal in Europa te ontvangen zijn op 145.800 MHz (FM) (info ON4WF - ARISS Bulletin).

Bericht van 15-07-2009

Logo shuttle fligh Endeavour STS-127Het geplande radiocontact met Frank De Winne voor deze avond (woensdag) gaat niet door. De lancering van de shuttle Endeavour (STS-127) eergisteren werd nog eens uitgesteld omwille van de weersomstandigheden rond het Kennedy Space Center lanceerplatform. Dit heeft voor gevolg dat de ARISS-verbinding met ON4BAF op de campus Saffraanberg (Sint-Truiden) wordt uitgesteld. Vandaag woensdag wordt een nieuwe poging ondernomen om de shuttle Endeavour te lanceren (22.03 UTC).
  • Lukt de lancering van de shuttle Endeavour dan zal het radiocontact met ON4BAF voor onbepaalde duur uitgesteld. De ISS-bemanning zal het deze week veel te druk hebben. Het tijdstip zal later worden medegedeeld.
  • Wordt de lancering van de shuttle Endeavour ook vandaag uitgesteld, dan zal de ARISS-verbinding plaatsvinden op 18 juli ek om 19:08 UTC.

Volgens de laatste berichten van de NASA wordt alles opnieuw in gereedheid gebracht voor de lancering. Je kan de lancering op de voet volgen op NASA TV. Op de live stream van Wireless Antwerpen wordt regelmatig geüpdatet informatie gegeven.

Crew Endeavour flight STS-127

Afbeeldingen: NASA