UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Morse als immaterieel cultureel erfgoed

morsekeyZoals jullie weten zijn we bezig met Morse te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen. Zo een erkenning is geen eenmalig gebeuren. Erkenning betekent ook borging. En borging betekent dat we daar actief mee bezig zijn, zowel intern (bvb contesten, lessen,…) als naar het grote publiek in het kader van opendeurdagen, JOTA, enz…

Zo deed vorig jaar de sectie NOK mee aan de nationale erfgoeddag, met een soort “wedstrijd” tussen een postduif en telegrafie, filmpje is te zien op youtube.

In 2014 wordt de erfgoeddag terug georganiseerd met als thema “grenzeloos”. Een uitgelezen moment om telegrafie en morse te leren kennen aan het grote publiek.
De secties NOK en TLS hebben reeds contact genomen met hun lokale erfgoedgemeenschap om lokaal samen te werken; o.a. ook in het kader van 100j WOI (een goede samenloop van omstandigheden).
Het dossier voor de erfgoeddag 2014 moet binnen zijn op 15/12/13. Het zou tof zijn indien de Vlaamse secties, die interesse hebben om op zondag 27/4/2014 een activiteit op te zetten met telegrafie met on4avj [at] uba [dot] be (mij) contact opnemen voor ondersteuning (contacten met erfgoedgemeenschapppen, soort activiteit, …).
Best 73
Jacques on4avj [at] uba [dot] be (ON4AVJ)