UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

J-UBA - JOTA team op Herfstontmoeting Scouts en Gidsen

Elk jaar komt de scoutsleiding van Vlaanderen samen op Herfstontmoeting, dat doorgaat op domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Deze bijeenkomst in het laatste weekend van augustus luidt het begin van het nieuwe scoutsjaar in, met voorstelling van het jaarthema, muziekoptredens en veel inspiratie voor de leiding.

Op zondagochtend, 31 augustus, is er een infomarkt, waar verschillende organisaties hun activiteiten kunnen voorstellen aan de aanwezige leiding. De Jota-Joti groep, onderdeel van de commissie Jongerenwerking van de UBA, zal hier ook aanwezig zijn. Het doel is om de jaarlijkse Jamboree On The Air beter bekend te maken bij de scoutsgroepen.

Naast een HF-station, zullen op de stand verschillende spellen en activiteiten gedemonstreerd worden die werden uitgewerkt voor de jeugd en die met onze hobby verband houden, zoals vossenjacht, morse-zeeslag en de head-cam.

Scoutsgroepen die interesse tonen om deel te nemen aan de Jota in oktober kunnen hun gegevens achterlaten, zodat we ze in contact kunnen brengen met een sectie in hun buurt.