UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Friedrichshafen 2009 komt eraan

Hamradio 2009 Van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni eerstkomend zullen, zoals elk jaar, een goede 17.000 radioamateurs de weg vinden naar Friedrichshafen, aan het enig mooie Bodenmeer bij het drielandenpunt Duitsland / Oostenrijk / Zwitserland. Met ruim 170 exposanten uit zowat 30 landen, en duizenden gelegenheidsexposanten op de vlooienmarkt, is Friedrichshafen uiteraard het Mekka van het Radioamateurisme in Europa, dat nog in weinig dient onder te doen voor zijn Amerikaanse broer in Dayton.

Gewoontegetrouw worden er circa 6000 buitenlandse bezoekers verwacht, wat wil zeggen dat je moeilijk nu nog overnachting vindt in de onmiddellijke nabijheid. Er zijn echter ook prachtige kampeerterreinen onmiddellijk naast de Messe zelf.

Naast al de standen met apparatuur, onderdelen en ander "radioamateur snoepgoed" is er zoals steeds een ganse hall die is voorbehouden aan de verenigingen. Onze Duitse zustervereniging pakt er, zoals elk jaar, uit met een groot aantal standen die de diverse activiteiten van deze grote vereniging in kaart brengen. Maar in totaal zijn er zowat 40 landen vertegenwoordigd met een nationale stand, waaronder, traditiegetrouw ook de UBA. Over de vele jaren heen is de UBA-stand de plaats geworden waar de vele Belgische bezoekers even komen uitblazen.

Vergeet niet, zoals steeds het laatste weekend in juni, afspraak te Friedrichshafen, in de nieuwe prachtige "messe" vlak aan de zeppelin haven. Vergeet ook niet om je spaarpot mee te brengen...
Logo Messe / DARC