UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Festival I Love Science in Brussels-Expo tussen 26 en 28 april

Science-Expo : Een concentraat van motivatie en enthousiasme!

Gedurende 2 dagen verzamelden 12 tot 20-jarigen zich als een team dat hun wetenschappelijke of technische project presenteerde aan het grote publiek. Gedurende weken of maanden, gesponsord door een volwassene (leraar, ouder, ...), hebben ze een onderwerp van onderzoek of prestatie gekozen. Ze observeerden, onderzochten, ervoeren, testten, herbeginnen. Science-Expo is een kans voor hen om de resultaten van hun inspanningen aan het grote publiek te presenteren, hen te confronteren met de mening van experts, hun ervaringen te delen met hun collega's en zo hun communicatie- en argumentatievaardigheden te ontwikkelen. .Indien gewenst, nemen ze deel aan de wedstrijd en krijgen ze de kans om deel te nemen aan een wetenschappelijke tentoonstelling in het buitenland of een van de vele andere prijzen die onze partners aanbieden.

Love Science: het is ook een groot aantal activiteiten en partners, 2 dagen om interactieve activiteiten met betrekking tot wetenschap te doen, 3D-printers te testen, chemie-experimenten uit te voeren, robots te programmeren en nog veel meer…

5 Hubs, 5 thema's: de stands zijn georganiseerd in de vorm van groepen, genaamd HUB's, om projecten te groeperen die te maken hebben met hetzelfde thema om de link te leggen met verschillende professionele sectoren. Een UBA-team biedt tijdens de drie dagen kits voor montage van sets. Meer dan 220 jonge mensen vertrekken met een FM-ontvanger die ze zelf hebben gemaakt.

De vrijdagen (van 9.00 tot 16.00 uur) zijn voornamelijk gericht op scholen, maar je zult in staat zijn om de verschillende projecten van de wedstrijd te ontdekken. In het weekend is dit evenement open voor het grote publiek en het is gratis! Kom in familie met uw kinderen / kleinkinderen en ontdek de wetenschap!

Zaterdag en zondag van 10u tot 18u in het Paleis 1 van Brussels Expo (Heizel).

Hier vindt u de kaart met alle stands.

73's Stefan ON6TI

P.S.komt ook bijeen op vrijdag 3 (10.00-16.00 uur) en zaterdag 4 mei (12.00-18.00 uur) in Luik in het Maison de la métallurgie.