UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

DIG 50

DIG 50 awardDe DIG (Diploma Interests Group) werd in 1969 boven de doopvont gehouden. In 2019 wordt dan ook ruimschoots aandacht aan dit jubileum geschonken. O.m. het speciale roepteken DR50DIG is gedurende het hele jaar in de lucht.


Om de verjaardag extra in de luister te zetten wordt geburende dit jaar het DIG50 herinneringsdiploma uitgegeven. Zend- en luisteramateurs die er in slagen om in de loop van 2019 tenminste 50 punten bij mekaar te sprokkelen kunnen het certificaat aanvragen.
Elk individueel DIG lidnummer telt één punt. DIG nummers van clubstations tellen drie punten; het special event station DR50DIG levert je meteen tien punten op.

Naast de 50 punten dien je erop te letten dat je aanvraag minstens voldoet aan volgende eisen: er moeten leden uit ten minste vijf verschillende DXCC landen worden gewerkt én er hoeven minstens vijf verschillende clubstations in je log voor te komen. DIG clubstations zijn: DA0DIG, DF0DIG, DK0DIG, DL0DIG, DL0DSE, DL0XYL, DL0YL, DR50DIG, EM5DIG, LX9DIG, OL5D, OL5DIG, ON4DIG, PI4DIG, S50DIG en SP0DIG.Enkel rechtstreekse verbindingen zijn geldig, m.a.w.: geen repeater en beslist geen DMR, Echolink, D-STAR en andere toestanden waarbij van het internet gebruik wordt gemaakt. Bij elke verbinding dient een RST rapport te worden uitgewisseld. Het award is enkel beschikbaar in mixed modes en banden.
Het diploma is gratis in PDF formaat beschikbaar. Stuur je aanvraag voor 30 juni 2020 aan DL1EK [at] r25 [dot] de ">DL1EK

Op de DIG webpagina vind je heel wat nuttige info omtrent deze vereniging. Vertoon je interesse in het verzamelen van awards? Dan kan de HF-commissie je een lidmaatschap in de DIG warm aanbevelen!