UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

De Russische Federatie aanvaardt de CEPT-aanbeveling T/R 61-01

CEPT / Russian Federation
Op woensdag 18 mei werd de Russische Federatie door de European Communications Office (ECO) – het permanente bureau van CEPT in Kopenhagen – toegevoegd aan de lijst van landen die de CEPT-bepalingen aanvaarden inzake wederkerige radioamateurvergunningen. US radioamateurs met een door de FCC uitgereikte General, Advanced of Amateur Extra licentie kunnen nu een station in werking stellen in Rusland, evenals radioamateurs uit andere landen die onder CEPT vallen, mits zich te houden aan de regelgeving van het bezochte land.

US amateurs in het bezit van een Advanced of Amateur Extra licentie genieten de rechten van de CEPT Radioamateur Licentie, overeenkomstig de (gewijzigde) CEPT-aanbeveling T/R 61-01. US amateurs met een General class licentie genieten de rechten van de CEPT Novice Radioamateur Licentie, overeenkomstig de (gewijzigde) ECC-aanbeveling (05)06.

Tijdens het in werking stellen van een amateurstation in een CEPT-land, moet de US amateur in het bezit zijn van een kopie van de FCC Public Notice DA 11-221, een attest van US-burgerschap en een bewijs van zijn/haar FCC-licentie. Deze documenten moeten op vraag van de autoriteiten worden voorgelegd.

De volgende CEPT-landen hebben de ECC Recommendation (05)06 van 18 mei 2011 bekrachtigd: België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken (met inbegrip van Groenland en de Faroer Eilanden), Duitsland, Hongarije, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Slovenië en Zwitserland.

De volgende CEPT-laden hebben de CEPT-aanbeveling T/R 61-01van 18 mei 2011 bekrachtigd: Oostenrijk, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken (met inbegrip van Groenland en de Faroer-eilanden), Estonië, Finland, Frankrijk (met inbegrip van Corsica, Guadeloupe, Frans Guyana, Martinique, St Bartholomé, St Pierre en Miquelon, St Martin, Reunion en Dependencies, Mayotte, Frans Antarctica, Frans Polynesië en Clipperton, Nieuw-Caledonië, Wallis en Futuna), Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Lithuanië, Luxemburg, Macedonië, Moldova, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Ukraïne en het Verenigd Koninkrijk (met inbegrip van Noord-Ierland, de Kanaaleiland en het eiland Man).

Bron: ARRL
Vertaling: ON5EX