UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

De "John Devoldere ON4UN Memorial Plaque"

De “John Devoldere ON4UN Memorial Plaque” wordt toegekend aan de winnaar van de categorie 'Single Operator High-Power (SOHP)' in de "ARRL 160-Meter Contest".

Voor de "ARRL 160-Meter Contest" die doorgaat van 4 tot 6 december 2020, zal het ARRL Programmes and Services Committee - namens de ARRL Board of Directors - de “John Devoldere ON4UN Memorial Plaque” toekennen aan de winnaar van de categorie 'Single Operator High-Power (SOHP)'. En dit elk jaar opnieuw voor de "ARRL 160-Meter Contest" .

ARRL Life member John Devoldere ON4UN was een befaamd radioamateur en wereldwijd gekend al een deskundige op het gebied van low-band DXing en contesting. Hij overleed op 9 november 2020.

Hij is - naast zijn talrijke 160-meter activiteiten - overal ter wereld bekend geworden als de auteur van het populaire boek "ON4UN's Low-Band DXing" dat werd uitgegeven door de ARRL.

Hij is daarnaast eveneens auteur van nog andere uitgaven, waaronder "Ethics and Operating Procedures for the Radio Amateur" (co-auteur met Mark Demeuleneere ON4WW).

De allereerste “John Devoldere ON4UN Memorial Plaque” zal worden uitgereikt aan de 'Single Operator High-Power (SOHP)' winnaar voor de 2020-editie van de "ARRL 160-Meter Contest". De "ARRL 160-Meter Contest" gaat enkel door in CW.

De 2020-editie van de "ARRL 160-Meter Contest" ging van start om 2200 UTC op vrijdag 4 december en eindigde om 1559 UTC op zondag 6 december. Dit is een contestperiode van tweeënveertig uur zonder tijdslimiet.

Zie: http://www.arrl.org/160-meter

Lees ook:
http://www.arrl.org/news/new-edition-of-em-on4un-s-low-band-dxing-em-now-shipping
https://www.mcmc.gov.my/skmmgovmy/media/General/pdf/Attachment-II-Ethics-and-Procedure-for-Radio-Amateur.pdf

Bron: ARRL

Cover "Low Band DXing" by ON4UN