UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

CW Cursus in UBA-DST

VOLZET

CW Cursus in UBA-DST

Droom je er al lang van om, als “echte” radioamateur, eigenhandig telegrafie signalen te kunnen opnemen en te zenden…. of wens je je vroegere CW kennis op te poetsen tot een “doordeweekse” snelheid van 15 a 18 WPM (woorden per minuut), dan bieden we je nu de kans om deze droom waar te maken.

De talrijke voordelen van telegrafie (=CW, Morse) opsommen zou deze aankondiging te langdradig maken en daarom beperk ik me tot de meest opvallende:
  • CW gebruikt een veel kleinere bandbreedte dan foniesignalen, kleinere bandbreedte in RX = lager ruisniveau waardoor kleinere signalen wél boven de ruisdrempel hoorbaar zijn.
  • Met kleine zendvermogens kunnen grote afstanden overbrugd worden…. Waar we voor eenzelfde resultaat in SSB tot 10x meer zendvermogen nodig hebben.
  • Met het gebruik van talrijke afkortingen kan morse gezien worden als een “taal”…. Je hoeft helemaal geen talenknobbel te bezitten om in telegrafie contact te maken met een Chinees, een Sudanees of welke andere exotische taal sprekende radioamateur.

Zal ik dat wel aankunnen?… IEDEREEN kan morse leren! Ik garandeer je 99% slaagkans ….. als je aan volgende twee voorwaarden voldoet:
  • Je bent voldoende GEMOTIVEERD, m.a.w. “ik WIL en ZAL CW kennen”.
  • Je bezit voldoende KARAKTER om DAGELIJKS (ja, ook op je verjaardag en met kerstmis en nieuwjaar) 2 maal gedurende minstens 15 minuten te oefenen.

Wie kan deelnemen? IEDEREEN… ONLuisteraar, ON2, ON3, ON1..4..5..6..7..8..9..

Als kers op de taart willen we voor die HAREC gelicentieerden, die nooit een telegrafie-examen hebben afgelegd en toch graag dit BIPT certificaat willen bekomen, een officiële BIPT proef organiseren (met medewerking van de UBA en het BIPT).

Wanneer: … winterperiode ….. 1 november 2015 – 4 maart 2016.

Heb je interesse?… Geef me dan een seintje (ON6KL [at] UBA [dot] be), ik bezorg je dan meer praktische info, en/of kom even VRIJBLIJVEND langs in ons clublokaal (Citadel / Diest) op de CW cursus INTRO avond op DONDERDAG 29 Oktober om 20u00…. IEDEREEN WELKOM.

73
DST Bestuur