UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

BIPT facturen 2019

Wie aan BIPT heeft laten weten dat hij/zij de facturen per e-mail wenst te ontvangen heeft deze voor 2019 waarschijnlijk vandaag in de mailbox ontvangen. De facturen per post komen waarschijnlijk in de loop van de volgende dagen bij hun bestemmeling.
Omdat het nog niet voor iedereen even duidelijk is hoe er vanaf dit jaar (ten gevolge van het nieuwe KB) gefactureerd wordt een kort overzicht:

- Iedereen moet dit jaar zijn/haar bedieningscertificaat betalen, dit kost €25,31 en is 5 jaar geldig (wie in deze periode niet verhuist of van roepnaam wijzigt ontvangt pas in 2024 hiervoor de volgende factuur).

- Wie een eigen station heeft (dit wil zeggen in het bezit is van zendapparatuur, met inbegrip van mobiele of draagbare) heeft ook een stationsvergunning nodig. Deze kost €50,62 en is 1 jaar geldig (je mag de volgende factuur dus in 2020 verwachten). Indien er meerdere radioamateurs onder hetzelfde dak wonen (hetzelfde station gebruiken) moet de stationsvergunning slechts één maal betaald te worden. Wie geen zendapparatuur heeft moet geen stationsvergunning hebben. BIPT heeft enkele weken geleden een brief met antwoordformulier verstuurd met de vraag om de nodige inlichtingen. Wie het formulier correct ingevuld heeft en toch ten onrechte een factuur ontvangt moet het BIPT (ram [at] bipt [dot] be) hiervan op de hoogte brengen.

- Wie meer dan één roepnaam heeft (vanity call) moet per bijkomende roepnaam een jaarlijks recht van €50,62 betalen. Indien je ook een stationsvergunning nodig hebt wordt de stationsvergunning en het jaarlijks recht voor de bijkomende roepnamen op één factuur verrekend.