UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Belgians get together in Friedrichshafen at Hamradio 2011

Folder over Hamradio 2011
Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni eerstkomend zullen, zoals elk jaar, een goede 17.000 radioamateurs de weg vinden naar de 36ste editie van Hamradio te Friedrichshafen, aan het enig mooie Bodenmeer bij het drielandenpunt Duitsland / Oostenrijk / Zwitserland. Met ruim 170 exposanten uit zowat 30 landen, en duizenden gelegenheidsexposanten op de vlooienmarkt, is Friedrichshafen uiteraard het Mekka van het Radioamateurisme in Europa, dat nog in weinig dient onder te doen voor zijn Amerikaanse broer in Dayton.

Gewoontegetrouw worden er circa 6.000 buitenlandse bezoekers verwacht, wat wil zeggen dat je moeilijk nu nog overnachting vindt in de onmiddellijke nabijheid. Er zijn echter ook prachtige kampeerterreinen onmiddellijk naast de Messe zelf.

Naast al de standen met apparatuur, onderdelen en ander "radioamateur snoepgoed" is er zoals steeds een ganse hall die is voorbehouden aan de verenigingen. Onze Duitse zustervereniging pakt er, zoals elk jaar, uit met een groot aantal standen die de diverse activiteiten van deze grote vereniging in kaart brengen. Maar in totaal zijn er zowat 40 landen vertegenwoordigd met een nationale stand, waaronder, traditiegetrouw ook de UBA. Over de vele jaren heen is de UBA-stand de plaats geworden waar de vele Belgische bezoekers even komen uitblazen.

Vergeet ook niet om je spaarpot mee te brengen... Voor wie na de beurs nog niet weet wat doen en nieuwsgierig is wat andere Belgen zoal kunnen kopen hebben is er op zaterdag 25 juni om 18u00 "Belgische radioamateur Reünie" op het "open air" binnenplein van de Messe Friedrichshafen. Kijk uit naar de UBA-vlag aan één van de eettentjes. Samen een hapje eten, een drankje en een leuke babbel achteraf is de bedoeling.

Klik op de afbeelding van het programmaboekje om het volledige programma te bekomen.

Info van Swa ON6KN: Je kan je tickets on-line kopen via de website, een drie dagen ticket kost dan € 15,00 in plaats van € 17,00 en een dagticket € 8,00 i.p.v. € 9,00.

Hierbij de link: http://www.hamradio-friedrichshafen.de/ham-en/index.php


Belgische bijeenkomst Belgische bijeenkomst
"Belgische radioamateur Reünie" Hamradio 2008