UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

ARISS viert zijn 20e verjaardag


 

ARISS viert op 13 november zijn 20e verjaardag!

Precies 20 jaar geleden, op 13 november 2000, zette de bemanning van Expeditie 1 de Ericsson-zender voor het eerst aan en maakte verschillende QSO's met radio amateur grondstations om dit communicatiesysteem te valideren. Sinds dit historisch radio contact met het ISS zijn er twee decennia verlopen die ARISS in staat hebben gesteld onze volgende generatie te stimuleren en te inspireren en de amateurradiogemeenschap een veelvoud aan experimenteermogelijkheden te bieden.
Met deze prestigieuze activiteiten historiek werd ARISS opgenomen in de conferentie van de "ISS Research and Development Conference" die dit jaar als titel had "20 jaar STEM-ervaringen aan boord van het ISS". Onderstaande video vat deze 20 jaar rijke ervaring samen.

20 jaar continu operationeel zijn aan boord van het ISS is een fenomenale prestatie. Wat nog opmerkelijker is, is dat ARISS mogelijk is gemaakt door het engagement van honderden vrijwilligers die zich inzetten om hun passie over te brengen op jonge mensen en op de amateurradiogemeenschap. Goed gedaan !!!