UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

52ste Jamboree On The Air

Tijdens het weekend van 17 & 18 oktober gaat de 52ste editie van JOTA en 13de van JOTI door, waarbij honderdduizenden scouts met behulp van radioamateurs contact zoeken met elkaar. Als je opgewarmd bent door de artikelen van de UBA Commissie Jongerenwerking in de laatste CQ-QSO’s en je dit evenement niet wilt missen, kan je zowel op individuele basis als met je sectie deelnemen. Storm zo snel mogelijk de deur uit en zoek een scoutsgroep in je buurt. Als je de vraag stelt zullen ze in 99% positief antwoorden.
Bespreek er zeker onderstaande punten:
• Verantwoordelijken: voorzie een contactpersoon bij zowel scouts als zendamateurs.
• Het zendgedeelte is enkel een klein onderdeel van het hele weekend. Lees nog eens de laatste artikelen in ons vakblad of nog beter, ga naar www.risx.be en neem contact op met ons.
• QSL kaart: We hebben een soort concept waarbij de QSL kaart in feite een zeer goedkope postkaart is die de scouts het hele jaar door kunnen gebruiken.
• Aantal deelnemers en hun leeftijd: niet alle activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden, probeer de nodige variatie te voorzien.
• Materiaal en verzekering: spreek af wie voor wat zorgt en controleer welke verzekering het materiaal kan dekken.
• Eventueel de planning over de bouw van een antennetoren: sommige groepen laten hun oudste scouts een toren sjorren, waarop dan de antennes kunnen bevestigd worden. Voor VHF volstaat een rondstraler, voor HF een simpele draad…
Breng Commissie Jongerenwerking voor 1 oktober op de hoogte van de geplande activiteiten en locatie, zodat de nodige tijdelijke vergunningen centraal kunnen aangevraagd worden. Als je nog geen groep gevonden hebt of andere praktische vragen hebt, mag je ons hiervoor altijd contacteren.
Voor meer uitleg kan je ons mailen op info [at] risx [dot] be.

Tommy, ON3TD