UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

De jonste radioamateur is net 12 jaar geworden

ON3GTHAlles begon in 2014, toen Gaël de deur van de shack opende terwijl hij het internationaal spellingsalfabet aan het aframmelen was...
"Vader, luister: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, .... Zoulou !"
Het is in een boekje bestemd voor de ON3's dat hij dit gevonden had. Hij gebruikte het om het alfabet van buiten te leren... Hij was pas zeven!
"Heb je daar belangstelling voor?"
"Jazeker, en ik heb al enkele bladzijden uit dit boekje gelezen!"

En toen begon zijn avontuur...
In 2015, ontvangt hij zijn ONL-nummer (ONL12144), hij is intussen acht geworden. Hij begint met de ontvangst van radiosignalen en het instuderen van het correct gebruik van de banden.
Vervolgens, studeert hij verder, als een autodidact, terwijl af en toe vragen worden gesteld zodat hij een volgende pagina kan aanvatten.
In 2018, zijn de zaken duidelijker geworden: het ON3-boekje is verwerkt, blijft enkel nog de praktijk over...
September 2018: hij schrijft zich in op de Ham Academy. Hij verlaat de cursus met zijn praktijkdiploma op zak. Hij slaagde zonder fouten en werd 11 jaar en 6 maanden. Hij is klaar om aan het BIPT-examen deel te nemen.
December 2018, het nieuw Koninklijk Besluit wordt van kracht. Hij beschikt nu over de mogelijkheid om aan het examen radioamateur deel te nemen op de leeftijd van 12 jaar. Gaël is geboren in de maand maart, en het examen heeft plaats op 6 maart 2019.
De inschrijving is een feit en op zijn twaalfde neemt Gaël deel aan het examen!
Hij verlaat de examenzaal met een 22/24 en ON3GTH op zak! De uitdaging is gelukt, hij is de eerste die op zijn twaalfde deelneemt aan het examen volgens de bepalingen van het nieuw KB. Bij deze wordt hij de jongste radioamateur ooit in België!
Als verjaardagsgeschenk, kon je niet beter dromen...
Meteen is dit de derde generatie radioamateurs in de familie, beginnend met Opa ON5HQ, vader ON6GMT en zoon ON3GTH.
We wensen hem alvast veel succes toe en vooral veel plezier met de hobby, en hopende op een overgang naar de HAREC in de toekomst...

Nogmaals gefeliciteerd met zijn inspanningen als autodidact voor 80%!
Geoffroy - ON6GMT