UBAUnion royale belge des amateurs-émetteurs a.s.b.l.

slideshow 1

Photo: Couloir

Youngsters On The Air

- A traduire - "Youngsters On The Air" is een 9-daags radiokamp in Roemenië waar 45 jonge radioamateurs uit 9 Europese landen elkaar ontmoeten. Onder hen ook 5 Belgen, onder leiding van Maarten, ON3LOL. Youngsters On The Air is een initiatief van de Roemeense Zamolxes Foundation Radioclub dat er in slaagde om voor dit project zowel van Europa als van Roemenië de nodige financiële steun te krijgen zodat de kosten voor de deelnemende jongeren beperkt zijn.
Plaats van het gebeuren is Campina, 90km ten noorden van Boekarest. Het programma is goed gevuld met tal van activiteiten, zoals je hier kan zien.
De UBA kreeg begin van dit jaar een uitnodiging voor dit gebeuren. Tommy, ON3TD en Maarten, ON3LOL van RISX namen deze uitnodiging aan en vormden een team van 5 jongeren. Via de blogs van RISX en YO9KXR kan je de volgende dagen op de hoogte blijven van dit gebeuren.
Tijdens het kamp zijn de jongeren ook QRV met de speciale call YO0YOA. De Belgische delegatie is regelmatig QRV met deze call of YO/ON6VOX op 14222kHz.
Een uitvoerige beschrijving is ook te vinden op de VERON website.