UBAUnion royale belge des amateurs-émetteurs a.s.b.l.

slideshow 1

Photo: Couloir

Dante Alighieri Award

Dante AwardNaar aanleiding van de 700ste verjaardag van de Italiaanse dichter Dante Alighieri geven de afdelingen Ravenna, Firenze en Verona van de ARI het Dante Alighieri Award uit.

 

Het kan door zowel zend- als luisteramateurs worden bekomen voor contacten tussen 1 september 2020 en 30 september 2021.

 

Alle banden en modes zijn toegelaten met de beperking dat alle contacten via directe weg dienen te gebeuren.  Een speciaal diploma voor contacten via passieve reflectors (zoals satelliet, EME, airplane scatter, MS, enz.) zal worden aangeboden.

 

 

Voor het diploma gelden contacten met zgn. “Dante’s Places”. Dit zijn:

  • Gebieden gerelateerd met Dante’s leven (geboorte, verblijf, overlijden, reizen);
  • Gebieden die in Dante’s werk zoals de Divina Commedia expliciet worden vernoemd;
  • Gebieden die niet onder de twee bovenstaande noemers vallen maar die volgens Dante’s discipels algemeen als belangrijk in zijn leven worden beschouwd.
De gebieden die hiervoor in aanmerking komen zijn terug te vinden via deze website. Er staan ook Belgische gebieden in deze lijst!
Bovenvermelde gebieden worden in als volgt onderverdeeld. Hierbij wordt telkens het puntenaantal van een verbinding met zulk gebied aangeduid:

Landen 1 punt
Regio's en historische regio's  2 punten
Provincies en histroische provincies 4 punten
Bergen, rivieren en meren 5 punten
Steden en andere specifieke plaatsen 10 punten

Voor een awardaanvraag dienen 500 punten te worden verzameld. Bovendien dient ten minste één van deze drie clubstations te worden gewerkt: IQ4RA (ARI Rvenna), IQ4FI (ARI Firenze) en IQ4VO (ARI Verona).
Via de website kan het aanvraagformulier worden ingevuld. Het dient samen met de log in ADIF formaat aan dit diploma [at] diplomadante [dot] it (e-mail adres) te worden overgemaakt. Het award zal gratis als PDF formaat beschikbaar worden gesteld.